Title Image

Cossos Docents i Professorat de Secundària

Cossos Docents i Professorat de Secundària

Curs de preparació per a oposicions als Cossos Docents i Professorat de secundària

Vols ser professor de l’ESO o de batxillerat? A Triangle Acadèmia t’oferim el curs de preparació a les oposicions dels Cossos Docents i Professorat de Secundària en format presencial o virtual.

Triangle Acadèmia té més de 20 anys d’experiència preparant oposicions per al professorat. En les classes presencials o virtuals t’ajudarem a afrontar la programació, les unitats didàctiques i el supòsit pràctic de les convocatòries d’oposicions de professors d’ESO i Batxillerat.

Curs de preparació per a oposicions als Cossos Docents i Professorat de secundària

Curs de preparació per a oposicions als Cossos Docents i Professorat de secundària, al centre de Mataró

Dades del curs per a oposicions de Cossos Docents i Professorat

Horaris i calendaris del Curs per a oposicions de Cossos Docents i Professorat

El Curs per a oposicions de Cossos Docents i Professorat té un horari de dissabtes o setmanal però amb freqüència diversa. Durant els tres primers mesos de preparació les sessions són quinzenals, i posteriorment són sessions de seguiment mensual. Està plantejat en sessions de tres hores que tenen parts de classe col·lectiva i parts de tutorització individual.

Aquesta distribució de les sessions permet que els candidats puguin preparar la programació i les unitats didàctiques de forma autònoma amb prou temps alhora els formadors i formadores poden acompanyar personalment a cada un dels candidats, millorant significativament el seguiment del curs, tant en l’àmbit col·lectiu com en l’àmbit individual.

Activitats complementàries al Curs per a oposicions de Cossos Docents i Professorat

El curs preveu opcionalment la participació en tallers d’expressió oral i simulacre de tribunals, per millorar les prestacions de la primera prova de defensa de la programació i UD.

Les oposicions

Les convocatòries

Després de la publicació del Decret d’estabilització (abril 2022), les places vinculades al concurs extraordinari de mèrits queden ajustades a 6.615 places (FP i secundària). Aquest mateix decret contempla una convocatòria d’oposició extraordinària de 9.035 places (proves programades el mes de juny 2023) i finalment s’espera una nova convocatòria ordinària de més de 2.000 places, ja pel 2024. La distribució per especialitats es pot consultar en aquest enllaç.

Això fa que aquest sigui el millor moment per preparar les oposicions amb garanties d’èxit.

Els calendaris i el procediment de l’oposició

L’oposició s’inicia en el moment que es convoquen les bases de l’oposició, que habitualment es publiquen els mesos de gener/febrer. En aquest punt s’indiquen els requisits dels aspirants, el tipus de proves i la resta d’informació que permet conèixer les regles de joc, obrint-se el període de sol·licituds. En alguns casos es publica (orientativament) un calendari de les proves que ens permet ajustar la nostra planificació i preparació.

Els requisits

Els requisits són bàsicament estar en disposició de la titulació necessària per accedir a la plaça.

 

Les proves

Primera prova (convocatòria extraordinària)

Desenvolupament d’un tema del temari

Segona prova (convocatòria extraordinària)

Elaboració i exposició oral d’una UNITAT DIDÀCTICA

 

El model metodològic de Triangle Acadèmia

El Curs de preparació a les oposicions dels Cossos Docents i Professorat de Secundària es planteja havent de treballar, d’una banda, el desenvolupament de la programació i les unitats didàctiques i per un altre l’assessorament en l’estructura i estratègies del temari, sense entrar en el contingut propi de cada especialitat. El curs no disposa de professorat específic per especialitat.

BLOC 1: PROGRAMACIÓ.

Dedicarem part de les sessions a donar els fonaments per desenvolupar la programació. Combinem teoria i pràctica, analitzant i relacionant la pràctica quotidiana a l’aula amb la reflexió envers la programació i el fet educatiu.

Els continguts a treballar són:

 • La programació i la presa de decisions.
 • Els elements de la programació.
 • Les competències bàsiques com a marc de referència.
 • El desplegament del currículum per al desenvolupament de les competències bàsiques.
 • Projectes interdisciplinaris i treball cooperatiu.
 • L’atenció a la diversitat.
 • L’avaluació.
 • Les noves tecnologies, les TAC en la nostra programació.
 • Pautes per elaborar la unitat didàctica: els seus elements i la seva estructura.

Estratègies de com superar-la:

 • Defensa de la unitat didàctica
BLOC 2: TEMARI

Una vegada consolidats els paràmetres bàsics de la programació, aquesta segona part del curs s’orienta a les correccions individuals de les programacions en un format més individualitzat i tutoritzat virtualment i presencial.

Respecte al temari es donen pautes de com confeccionar el propi temari, a partir de les idees clau del seu contingut. Si l’alumne ho demana, pot adquirir un temari comercial (opcional). El curs no disposa de professorat específic per cada una de les especialitats.

A més a més, es treballa la lectura en veu alta, la imposició del to de veu i l’actitud a tenir enfront del tribunal.

L’acompanyament virtual

Els alumnes disposaran d’instruments de suport virtual, per mantenir-ne la interacció amb l’acadèmia i amb les formadores, en concret:

 • Accés a una intranet acadèmica, on es publicaran els continguts de suport de cada una de les sessions, i aquells documents de referència.
 • Un canal d’interacció virtual que permetrà interactuar amb les formadores, tant en el seguiment de la programació, com en els dubtes que es puguin generar. El temps de resposta a les consultes vindrà definit pel volum del grup i sempre amb dates límit prefixades.
Les tutoritzacions individuals

Les formadores establiran sessions de tutoria individual amb els seus alumnes.

El professorat

El professorat està integrat per funcionaris del cos docent i amb dilatada experiència en la gestió de centres i amb la formació per a oposicions.

TRIANGLE ACADEMIA, SL utilitza COOKIES per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant. Si continueu navegant o premeu el botó ACCEPTAR considerarem que accepteu tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra    Política de cookies.
Privacidad