Cos de Mestres
Curs de preparació per a oposicions al Cos de Mestres
Vols ser mestre? A Triangle Acadèmia t’oferim una formació integral al Cos de Mestres presencial o virtual del procés ordinari per cobrir les futures places a convocar a finals del 2025 (programació, situació d’aprenentatge, supòsit pràctic i temari).
Triangle Acadèmia té més de 25 anys d’experiència preparant oposicions per a mestres. En els nostres cursos t’acompanyarem en el desenvolupament de la programació, les situacions d’aprenentatge, el supòsit pràctic i et facilitarem les eines per preparar el temari.
Tenim per davant una convocatòria de 1744 places de mestres d’infantil i primària en qualsevol de les seves especialitats: primària, anglès, educació física, música i pedagogia terapèutica.
Continguts
- Estructura del curs per a oposicions del Cos de Mestres
- El model metodològic de Triangle Acadèmia
- Les proves
- Les oposicions al cos de mestres.
- Afiliats a la USOC
Modalitats del curs
Presencial | VideoconferènciaCurs de preparació per a oposicions al Cos de Mestres, al centre de Mataró i en plataforma virtual.
Estructura del curs per a oposicions del Cos de Mestres
Modalitats formatives
El curs pot desenvolupar-se en grups de docència presencial a Mataró, o bé en grups de docència virtual síncrona.
Abast de la formació
Preparem les diferents proves (programació i situacions d’aprenentatge, supòsit pràctic i estratègies de preparació del temari) amb una metodologia participativa i dirigida a una bona resolució de les proves reals. Es treballa molt la simulació d’aquestes proves i es desenvolupen simulacres de la convocatòria.
Tenim una experiència de més de 25 anys preparant aquest tipus de formació.
Horaris
El curs per a oposicions del Cos de Mestres té un horari de dissabtes matí o setmanal vespres amb règim quinzenal. Està plantejat en sessions de dues hores i mitja cada quinze dies que combinen sessions col·lectives o individuals segons el moment de curs.
Aquesta distribució de les sessions permet que les candidates puguin preparar els continguts de manera autònoma amb prou temps i alhora que els nostres formadors puguin acompanyar en la consolidació dels diferents apartats de la programació i de les SdA, millorant significativament el seguiment del curs, tant en l’àmbit col·lectiu com en l’àmbit individual.
Calendari
Els cursos s’inicien a partir de la setmana del 21 d’octubre, i s’allarguen fins al mes d’abril (segons data examen)
Activitats complementàries
Abans de la defensa, es programa un mòdul (opcional) que inclou simulacres de defensa davant tribunal, per millorar les prestacions de la prova de presentació de la programació.
El model metodològic de Triangle Acadèmia
El curs està plantejat en sessions (presencials o videoconferència) en horari de dissabtes o setmanals cada quinze dies. Aquesta alternança permet que els candidats puguin preparar els continguts amb prou temps i millora significativament el seguiment del curs.
El sistema actual de les proves ens planteja haver de treballar principalment el desenvolupament i acompanyament en l’elaboració de la programació i de les SdA.
La dinàmica del curs i la participació de l’alumne:
Aquest plantejament fa que les sessions col·lectives serveixin per treballar els aspectes claus de la programació i de les situacions d’aprenentatge (SdA).
La formació té el seu punt més rellevant en l’acompanyament que es fa individualment en la construcció d’aquesta programació i d’una de les SdA a cada alumne. Aquest acompanyament es farà fonamentalment en format digital i seguint pautes de lliurament sistemàtiques que permetin que el seu seguiment sigui el més ordenat possible. Durant cada sessió es marcarà una data límit d’entrega dels apartats de la programació/SdA (en format editable) i que permetrà fer les correccions individualitzades. Cal doncs que els candidats i candidates tinguin una actitud de treball constant des del primer moment i segueixin el calendari d’entregues.
El supòsit pràctic es treballa des de les primeres sessions, incorporant exemples i correccions que es faran en les sessions col·lectives.
El temari el treballarem facilitant resums dels temes. Respecte a l’aplicació a l’aula del contingut dels temes es facilitaran alguns exemples.
L’acompanyament virtual
Els alumnes disposaran d’instruments de suport i acompanyament virtual, per mantenir-ne la interacció amb l’acadèmia i amb les formadores, en concret:
- Accés a una intranet documental, on es publicaran els continguts de suport de cada una de les sessions, i aquells documents de referència.
- Un canal d’interacció virtual que permetrà interactuar amb les formadores, bàsicament en el seguiment i correcció de la programació/SdA, com en els dubtes que es puguin generar. El temps de resposta a les consultes vindrà definit pel volum del grup i sempre amb dates límit prefixades.
Les tutoritzacions individuals
S’han programat dues sessions tutoritzades, una aproximadament el mes de gener per tancar la programació i una segona en el moment de finalitzar el curs per donar per tancada una de les SdA desenvolupades.
Les classes en videoconferència
Aquells alumnes que no puguin assistir presencialment a la seva sessió, podran accedir a la sessió del grup en videoconferència (en el cas infantil i primària) tant de forma síncrona com accedir a la gravació d’aquesta. Us facilitarem l’enllaç zoom corresponent que serà sempre el mateix.
El professorat
El professorat està integrat per funcionaris del cos docent i amb dilatada experiència en la gestió de centres i amb la formació per a oposicions.
Les proves
Primera prova (convocatòria ordinària)
Presentació d’una PROGRAMACIÓ didàctica:
Ha de contenir objectius, continguts, metodologia, criteris d’avaluació, assoliment de capacitats i atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials i fer referència al currículum vigent de Catalunya.
Elaboració i exposició oral d’una UNITAT DIDÀCTICA / SITUACIÓ D’APRENENTATGE
Segona prova (convocatòria ordinària)
Primera part
Prova pràctica per tal de demostrar la formació científica i el domini de les tècniques de treball necessàries per impartir les diferents àrees pròpies de l’especialitat.
Es tracta de resoldre un supòsit contextualitzat, triat per l’aspirant d’entre tres que presentarà el tribunal.
Cal fer la justificació teòrica i la formulació d’una proposta pràctica concreta.
Segona part:
Desenvolupament, per escrit, d’un tema triat per l’aspirant d’entre aquells trets a l’atzar pel tribunal (extrets d’entre els N temes referents al temari específic per especialitat).
Les oposicions al cos de mestres.
Les convocatòries
Comença a preparar-te per aconseguir la teva plaça docent a Catalunya. La OPE 2024 inclou 1.744 places per al cos de Mestres que caldrà ampliar i convocara a finals del 2025. Una gran oportunitat, però que suposarà un repte; amb l’aplicació completa de la LOMLOE i la nova normativa curricular; i perquè s’hauran de dominar totes les proves, ja que corresponen a la via de reposició.
Això fa que aquest sigui un bon moment per preparar les oposicions amb garanties d’èxit.
Els calendaris i el procediment de l’oposició
L’oposició s’inicia en el moment que es convoquen les bases de l’oposició (darrera convocatòria). En aquesta convocatòria s’indiquen els requisits dels aspirants, el tipus de proves i la resta d’informació que permet conèixer les regles de joc. Esperem una nova convocatòria a finals del 2024 o principis del 2025, encara no es coneix la distribució de places per especialitat.
Els requisits
Els requisits per poder participar en un procés de selecció al cos de mestres és estar en disposició de la titulació requerida.
Afiliats a la USOC
Les persones que acreditin la seva condició d’afiliats a la USOC podran gaudir d’un descompte del 25% en el cost del curs. Si no ets afiliat, pots informar-te de les condicions d’afiliació seguint el següent enllaç