Title Image

Convoquen 300 noves places de bombers voluntaris: consulta’n els requisits

Convoquen 300 noves places de bombers voluntaris: consulta’n els requisits

El Departament d’Interior ha convocat 300 noves places de bombers voluntaris a Catalunya. Són places que corresponen a la Secció Activa del cos. El termini per presentar-se a les oposicions comença el 22 de març i acaba el 20 d’abril.

Per presentar-se, cal tenir el graduat escolar i viure a menys de 30 minuts d’un parc de bombers. Els bombers voluntaris són cridats eventualment per ajudar en l’extinció d’incendis i altres sinistres. Malgrat el seu esperit altruista, cobren 10 euros l’hora cada vegada que presten servei.

El procés de selecció constarà de tres fases: prova d’aptituds i coneixements, formació a l’Institut de Seguretat Pública i pràctiques en un parc de bombers.

Les proves de la primera fase inclouran coneixements específics, aptituds físiques, prova mèdica, test psicotècnic, entrevista personal i coneixement de català i castellà.

Segons la definició de la Generalitat, els bombers voluntaris són les persones que, per la seva vocació benèfica i social, presten serveis d’una manera altruista dins l’estructura de qualsevol dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments a Catalunya.

No tenen la consideració de funcionaris ni de personal laboral i es regeixen per un reglament a banda.