Title Image

La Generalitat aprova treure 14.000 places a oposició: consulta en quins sectors

La Generalitat aprova treure 14.000 places a oposició: consulta en quins sectors

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts treure a oposició 14.032 places aquest any, l’oferta més gran d’ocupació pública de l’última dècada. El gruix, més de 6.000 places, aniran al sector sanitari, que juntament amb els cossos docents i el personal d’administració i serveis seran els sectors que aglutinaran el 90% de les places.

El govern preveu així complir amb l’actual normativa i reduir la temporalitat al sector públic per sota del 8%.
 

Aquest és el detall de les places que preveu oferir la Generalitat:

Totes les places seran de nou ingrés. La xifra final surt de sumar la taxa de reposició (ràtio que determina el nombre de treballadors  que es poden incorporar en funció de les baixes l’any anterior) al compliment de la normativa per reduir la temporalitat. 7.901 de les places corresponen a aquesta taxa específica.

L’oferta d’ocupació pública ordinària 2023 preveu, d’acord amb la legislació, una reserva del 7% del total de places per a persones amb discapacitat: 2% per persones amb discapacitat intel·lectual i el 5% restant per a aquelles que acreditin qualsevol altre tipus de discapacitat.

A aquesta oferta d’ocupació pública s’hi han de sumar les places que resultaran dels processos extraordinaris que s’han posat en marxa darrerament entre mestres, sanitaris i tècnics i administratius.

El govern ha aprovat oferir més de 6.000 places a l’ICS i gairebé 4.000 a Educació, en una oferta que també inclou Bombers, Mossos i Agents Rurals.

Triangle acadèmia et podrà ajudar amb una bona formació a aconseguir una plaça pública. Contacta amb nosaltres