Title Image

Primera prova Guàrdia Urbana Barcelona 2021

Primera prova Guàrdia Urbana Barcelona 2021

Un total de 4.827 aspirants van estar convocats ahir , dissabte 5 de juny, a fer els primers exàmens del procés d’oposició per a les 259 noves places de la Guàrdia Urbana. L’objectiu municipal és arribar a 3.500 agents del cos l’any 2023, la xifra més elevada de la història.

Del total d’aspirants el 32% són dones (1.546), el percentatge més alt de la història de les proves del cos. En la convocatòria de l’any passat, les dones van representar el 31,79% del total de sol·licitants, i en la de l’any 2019, un 25,52%.

L’edat mitjana de les dones aspirants és de 33 anys, i la dels homes, de 32 anys.

Els aspirants han fet al llarg del matí la primera prova (cultural i teòrica), la segona prova (tests d’aptitud) i la tercera prova (coneixements de llengua estrangera) de la fase selectiva, d’acord amb les bases de la convocatòria. Els exàmens s’han fet als palaus número 2 i 8 de Fira Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat.

En els darrers anys la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana ha inclòs mesures per fomentar la incorporació de més dones (la nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions) i ha previst com a valorable el coneixement de la llengua anglesa. En la convocatòria actual, per primera vegada es considera també avaluable el coneixement del xinès, l’àrab o l’urdú.

En aquest sentit, la majoria d’aspirants que s’examinarà d’una llengua estrangera per augmentar la puntuació en el procés d’oposició ho farà de l’anglès, amb 2.457 persones que ho han sol·licitat, opció seguida de l’àrab (30 aspirants), el xinès (4 persones) i l’urdú (1 sol·licitant).

Triangle acadèmia prepara aquesta oposició amb la participació de professorat expert per a totes les proves (inclós anglès), temaris propis i amb molt bons resultats. Consulta la informaació de la preparació aquí

TRIANGLE ACADEMIA, SL utilitza COOKIES per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant. Si continueu navegant o premeu el botó ACCEPTAR considerarem que accepteu tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra    Política de cookies.
Privacidad